Duurzaamheid

Duurzaamheid

Erve de Weijenberg is een absolute voorloper geworden als het gaat over het duurzaam omgaan met de omgeving. Zo liggen er 28 zonnepanelen op de schuur van Klein Erve, 40 zonnepanelen op de kapschuur van de camping. De elektriciteitsvoorziening van de camping, Klein Erve en gezamenlijke gebouwen is hiermee grotendeels afgedekt. Alhoewel, we merken de affgelopen jaren dat de kampeerder steeds meer stroom afneemt. Dus staan we voor een opgave hier iets aan te doen. Zeker in het licht van de energieprijzen.

Daarnaast zijn er 3 zonnecollector-panelen op de sanitair schuur gelegd, die zorgen voor de warmwatervoorziening van het sanitairgebouw van de camping. Deze voorziening verwarmt ook de vloerverwarming in het sanitairgebouw mede op. Het is natuurlijk zo dat de collectoren aan het eind van de dag de volledige warmte hebben opgeleverd. Dus douchen etc in de ochtend gebeurt nog grotendeel op gas. Dus vragen we van de kampeerder een verstandig gebruik van warm water.

Ook van de gasten verwachten we een bijdrage in het streven naar een duurzame camping.
Zo vragen wij om niet met de auto op het terrein te komen als dat niet noodzakelijk is en deze te parkeren op de gezamenlijke parkeerplaats. Uiteraard erop en eraf met het kampeermiddel, geen probleem. Een kleine wandeling doet iedereen goed, toch? En mocht je zwaardere spullen van de parkeer naar de plaats willen nemen, een bolderkar is beschikbaar.
Samen met de gasten trachten we zoveel als mogelijk het afval te scheiden en als zodanig aan te bieden aan de verwerkers. Wij stimuleren dit onder andere door de gasten een zak aan te bieden waar PMD (plastics, Metaal en Drankpakken) in kunnen. We experimenteren met composteren. Erg spannend om te kijken of we met de gasten de compost voor bv onze moestuin, weiland of frambozenstruiken kunnen maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*