Omgeving

Erve ‘De Weijenberg’ is gelegen in de gemeente Brummen, aan de oostelijke rand van de Veluwe.

Vlak achter de camping ligt een uniek stukje Nederland: De Empese en Tondense Heide. Dit waterrijke blauwgraslandgebied geeft plaats aan diverse unieke planten als de Spaanse Ruiter en de Orchis. Ook diverse vogels, waaronder de grauwe kwauwier, en andere bijzondere schepsels huizen hier, zoals de kamsalamander en vlinders als de gouden sprinkhaan, zompsprinkhaan, tengere pantserjuffer, de ijsvogelvlinder en heideblauwtje. Een impressie is te zien via het fotowerk van een van onze gasten: http://dirolke.nl/rond-tonde-en-empe/

Op steenworp afstand liggen de bezienswaardige Hanzesteden Zutphen en Deventer. Ook Bronkhorst en Brummen zijn heerlijke stadjes om te bezoeken. Apeldoorn is een goede uitvalsbasis om te winkelen.

De IJssel, Bussloo (een mooie recreatieplas op een kleine 5 km) en het Apeldoorns Kanaal geven volop gelegenheid tot vissen.

Recreatieplas Bussloo heeft prachtige stranden. U kunt er lekker zwemmen en de route ernaar toe met de fiets is prachtig.

Op een kleine 15 minuten fietsen liggen Nationaal Park de Veluwe Zoom en de Boswachterij Ugchelen. Niet te vergeten: het IJsselstroom gebied, met fietsroutes over de dijken waar U kunt genieten van mooie vergezichten in een prachtig landschap.

Voor de geoefende fietser is Nationaal Park ‘de Hoge Veluwe’ en de ‘Posbank’ een uitdaging, maar uiteraard ook de gebieden rondom Paleis het Loo. En wat dacht U van een rondje Achterhoek.

Kortom een paradijsje voor de fietser!

In Empe is een treinstation (Voorst-Empe) waarop Arriva een halfuurdienst uitvoert. Dus 2 x per uur naar Apeldoorn en 2 x per uur naar Zutphen. Helaas is de buurtbus opgeheven. Als u van plan bent met het openbaar vervoer, dus naar het Station Voorst-Empe, te reizen, doe dan even een belletje of een mailtje, we halen U dan op!!

Vanuit Zutphen zijn vele openbaar vervoer aansluitingen. (NS: Twente / Deventer / Arnhem / Winterswijk – Bus: Doetinchem / Ruurlo /Lochem / Vorden / Doesburg). Vanuit Apeldoorn zijn er evenzo diverse aansluitingen.

Vraag gerust naar de mogelijkheden om te OV-en of klik hier.